Da kraj sezone ne dođe prije njezina početka…

Ovaj tekst nije lijep, ne bavi se lijepim stvarima, i ne sadrži lijepe fotografije.

No kako svaka fotografija ipak govori više od 1000 riječi, a princip šok-terapije je još uvijek onaj koji pali, htio bih samo da pokušate zamisliti sebe i svoj motocikl u istoj situaciji; ne bi vam bilo drago, zar ne? I zato, da se to nikada i ne bi desilo, želim samo poručiti da se odmah, od prve sekunde sjedanja na motocikl, ne opustite, ne podilazite strastima brzine ili čistog gušta, i da ne budete onaj koji misli da će dolaskom na cilj minutu ili deset minuta ranije profitirati u životu… i tih deset minuta je puno, puno manje od tjedana, mjeseci ili vječnosti nakon toga kada ne bi mogli niti sjesti na motocikl, a kamoli se voziti.

Zato pamet u glavu, sretan početak vožnje, a sada slijedi i kratka pričica vezana uz ove fotografije – njezin cilj je samo da vas potakne na malo promišljanje, i na trajno memoriranje zaključka kojega ćete donijeti nakon toga…

Pogledajte ove fotografije više puta, a onda ih pokažite i vozačima automobila koje poznajete, a na njih uputite i vozače motocikala. Jednostavno, kao i kod svih teških tragedija i velikih nezgoda, krivica je uvijek na cijelom spletu okolnosti, jer istina nije nikada baš jako jednostavna i baš jako jednostrana.

Ljudi, sezona počinje. Čuvajte se. I nikad, ali nikad – ne razmišljajte guštom, hormonima, ili bilo čime drugime osim glavom, i to onom hladnom i čistom od bilo kakovih stimulansa.