Full Mousse (cross pjena)

Full Mousse (cross pjena) je umetak koji zamjenjuje klasični zračnicu na off-road motociklu. Tehnički Full Mousse (cross pjena) je prsten saćaste strukture, stanice koje su ispunjene plinom tako da simulira učinak unutarnje gume.
  Full Mousse (Cross pjena) je tehnološki napredan proizvod, karakteriziran prisutnošću stalnog pritiska zbog velikog broja mjehurića plina unutar pjene, što omogucuje proizvodu da nije podlozan ubodima prilikom voznje.

Mousse stoga ima očitu prednost u odnosu na tradicionalne zračnice, s obzirom da je u upotrebi imun na ubode i ogrebotine. Te je razvijen  za vozače koji se natječu u svakoj vrsti off-road natjecanja. S točke gledišta struktura Mousse je  osmišljena kako bi se lako uklopila  u različite veličine guma.

Mousse je dizajniran za korištenje  na off-road površinama. NHS (nije za autoceste ) ocjena znači da se ne preporučuje za cestovnu upotrebu. Kada je nov, oni su ekvivalent za unutarnje gume napumpane na 0,9 bara (što je ekvivalent za oko 13 PSI). Ovaj pritisak opada postepeno jer vijek trajanja  moussa  je 6(sest)mjeseci od momenta ugradnje, koji mora biti zamijenjen, kada on postaje premekan. Na trajnost takodje utice dal ste  se odlucili za off-road  il enduro voznju.U ovoj drugoj varijanti  Mousse traje duze.Prilikom instaliranja treba dobro  namazat kremom(vazelin) koju dobijete prilikom kupovine jer na taj nacin se lakse montira a i stiti od habanja vanjske gume prilikom voznje.Mousse mozete instalirat u oba tocka il samo zadnji, znaci po zelji!!

Svi proizvodjaci Moussa imaju svoje oznake koja velicina Mousse za koju velicinu vanjske gume.Tako da se mora dobro pazit prilikom odabira jer moze doc do ostecenja vanjske gume prilikom montaze.

Mana Moussa je :tesko zamjenjiv bez specijalnog alata,konstantan pritisak i vremenom opadajuci,visoka cijena(ako se bavite amaterskom ili hobi voznjom), kratak vijek trajanja,tokom voznje jace  se osjecaju  vibracije i udari nego kod upotrebe zracnice u vanjskoj gumi.