Jeftine auto gume

Jeftine auto gume se sve češće mogu pronaći na tržištu i predstavljaju zanimljivu alternativu svim vozačima koji nemaju dovoljno novaca za kupnju auto guma iz premium klase i žele auto gume srednje klase koje će im poslužiti svrsi bez da oštete vlastiti džep, no da li se jeftine auto gume stvarno isplate.

Zašto Da ?

Zato što za cijenu jednog seta vrhunskih auto guma si možete priuštiti sigurno dva seta jeftinih te tako odmah kupiti set zimskih i set ljetnih auto guma i još vam čak ostane za sladoled. Ako vam iznenada treba auto guma jer se ona na vašem automobilu oštetila, a trenutno nemate novaca za kupnju vrhunske jednostavno kupite jeftiniju koja će poslužiti barem za prvu ruku.

Zapravo kad sagledamo dobrobiti koje nam jeftine auto gume donose zaključujemo kako su one u području kratkoročne financijske isplativosti i kod hitnih slučajeva.

Zašto Ne ?

Jeftine auto gume zbog jeftinih osnovnih sirovina koje se koriste pri izradi izrazito brže stare i imaju kraći vijek trajanja. Jeftine auto gume su se na testovima pokazale znatno lošije od skupljih, tako da jeftine gume lošije drže cestu pri kišnim uvjetima, produljuje se put kočenja automobila, više se opiru kotrljanju i teže su od onih skupljih što povećava potrošnju goriva i na poslijetku jeftine auto gume proizvode znatno više buke od skupljih.

Iskustva vozača

Iskustva vozača su pokazala da unatoč početnom ušteđenju pri samoj kupnji jeftinih auto guma u konačnici ipak financijski dolazimo na isto, dok nam je sigurnost ugroženija nego kad koristimo skuplje auto gume pa vozači preporučuju korištenje jeftinih auto guma samo u hitnim slučajevima ili u situacijama ako si skuplje stvarno ne možete priuštiti, no u tom slučaju upozoravaju da vozite opreznije, pogotovo po kiši.