Nova moto guma Pirelli Diablo Roso II

Kompanija Pirelli predstavila je za vrijeme sajma u Milanu, EICMA International Motorcycle Show, svoju novu moto gumu Diablo Rosso II. Ove gume zamjenjuju gume Diablo Rosso i opisuju se kao ”idealni rezultat evolucije”, pošto su nasljedile odlične sportske karakteristike svog prethodnika. One su univerzalne, posjeduju poboljšane karakteristike kretanja po mokrom putu i garantuju ravnomerno habanje. Sportske gume Diablo Rosso II spadaju u liniju sportskih radijalnih guma premijum klase Rosso Generation, gde takođe spadaju Diablo Rosso Corsa.
Gume Diablo Rosso II su proizvedene po tehnologiji razvijenoj zahvaljujući sedmogodišnjem učešću kompanije u šampionatu Superbike World Championship. Sportske moto gume linije Rosso Generation pogodne su za kretanje u najrazličitijim uslovima, od seoskih krivudavih puteva do gradskih ulica, po mokrom i suhom putu.

Novi Diablo Rosso druge generacije uključuju dva tipa smjese jedne koja pojačava prijanjanje i druge koja poboljšava otpornost na habanje i karakteristike kretanja na mokrom putu. Prijanjanje je takođe pojačano uz pomoć posebne tehnologije, koja optimizira površinu kontakta s putem. Takođe je poboljšana upravljivost i stabilnost kretanja, na mokrom putu i u krivinama. Dizajn gazećeg sloja snižava rizik od neravnomernog habanja i poboljšava ponašanje gume na suhom putu.

Diablo Rosso II će se pojaviti u februaru 2011. godine u četiri dimenzije od 17 inča za prednji i osam za zadnji točak