TUBLISS za motocross

Za ljubitelje extremne voznje gdje su  kriticari dali velike ocjene za ucinkovitost na terenu u extremnim uslovima.Pruza  bolje nalijeganje gazne povrsine jer se pritisak u samoj vanjskoj  gumi moze regulisati (od 0.5-1.0)u zavisnosti od terena na kojem se zeli trenutno voziti.U poredjenju sa Mouss-om kojem je konstantan maximalan pritisak 0,9bar. i vremenom opada.Tubliss pruza bolju mogucnot kontrole  i u podrucju bocne povrsine na samoj vanjskoj gumi svo vrijeme tokom voznje u blatnjavom terenu jer i sa vrlo niskim pritiskom od 0.5 Plasticni prsten koji se nalazi unutar vanjske gume ne dozvoljava ostecenje vanjske gume i okretanje vanjske gume oko felge jer na sebi ima RIM LOCK. Ispod njega nalazi unutrasnja guma sa pritiskom od 7bar.koja sve to drzi kompaktno i u jednoj cijelini.

E sad se sigurno pitate  sta ako se probusi vanjska guma jer jedan dio je tubeless.Pa sami proizvodjaci na svojim stranicama su opisali da se moze reparirat pomocu obicne tkz. injekcije koju ste imali priliku vidjet kod svojih servisera prilikom poravke vase auto gume.

mi bi vam jos preporucili i dodatni sprej za ljepljenje vanjske gume koji mozete instalirat preko vec postojeceg Rim Lock-a.

(sprej za ljepljenje vanjske gume)i jos eventualno mala obicna rucna pumpa za pumpanje guma  ako ste instalirali prije ovaj sprej il Gel.

CIJENA: veoma bitan faktor ako spadate u amatere vozace-

tubliss set (recimo 21” i 18”na ebay-u kosta oko 188€ +postarina

bib mousse(recimo michelinov) oko 200€+postarina (negdje oko 500-550km)

Sad  ostaje na vama  da  se odlucite sta vam je vise ekonomicnije.Bez obzira na sve mi vam zelimo lijepu i ugodnu voznju  ili osvojeno prvo mjesto na takmicenju.

CAVALLINO